Gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring)

Nico Bakker

Kanaal A nz 185

7881 KS

Emmercompascuum

06-33011368


info@verkeersschoolcompas.nl


KvK  57157340

BTW NL109619511B01

Rabobank  NL.87.RABO.0180.507.923

Rijschool nummer  6578A1

Webshop-theorieles-verkeersschool-compas

GezondheidsverklaringIedereen die voor zijn/haar rijbewijs gaat moet een Gezondheidsverklaring invullen.

Die gezondheidsverklaring bestaat uit 10 vragen over.... de gezondheid van de leerling en of hij/zij in staat is om een voertuig te kunnen besturen. In het geval dat dit niet zo is (om medische redenen), dan is verder onderzoek noodzakelijk. Er wordt onderzocht of er een belemmering is om te kunnen autorijden of niet. In de meeste gevallen komt dit uiteindelijk goed.


Tot 1 november 2017 kon de rijschool deze verklaring samen met de leerling invullen. Deze verklaring kwam dan automatisch bij het CBR terecht en de rijschool verhaalde de kosten hiervan op de leerling.


Per 1 november 2017 mag een rijschool dit niet meer doen. Vanwege de privacy ligt dit nu bij de leerling. Op de website van het CBR kan dit geregeld worden.

Hiervoor moet je inloggen met je DigiD. De betaling kun je daar ook regelen.

Doe dit zo gauw je met je rijopleiding begonnen bent.


    http://mijn.cbr.nl


Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, dit kan later problemen voorkomen na bijvoorbeeld een ongeval. Een verzekeringsmaatschappij zoekt altijd uit of iemand rijgeschikt is.


Vraag 3 van de lijst verdient extra aandacht. Dit is een vraag over psychiatrische  stoornis, hersenziekte of ziekte van het zenuwstelsel. Maar... hier vallen ook zaken onder als ADHD, ADD, PDD-NOS, autisme. Wanneer je niet zeker weet of iets belangrijk is om te melden, neem dan contact op met het CBR, of vraag eerst je rijschool.